Atiker

logo
menü

ÖMER ATİKER in Üniversitelilere Girişimci Başarı Hikayeleri anlatıldı

Konya Teknokent tarafından “Üni-Girişim” adı altında Üniversiteli Girişimci Yetiştirme Programı kapsamında farklı alanlarda 3 girişimcinin girişimcilikle ilgili deneyimlerini paylaştığı “Girişimci Başarı Hikayeleri” konulu bir panel düzenlendi.
Halil Cin Konferans Salonu”nda düzenlenen panelde konuşan Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fatih Botsalı, geleceğin girişimcilerinin bu üniversiteden çıkacağını belirterek, “Öğrencilerimizi girişimci olarak yetiştirmek zorundayız. Bilginin yoğun olduğu bu çağda eğitim ve kültür düzeyi yüksek girişimcilere ihtiyacımız var” dedi.
Son yıllarda girişimciliğin desteklemesine tüm ülkelerin büyük önem verdiğini anlatan Prof. Dr. Botsalı, istihdamı artırma, ekonomik gelişme ve büyümeyi sağlama, iş hayatında inovasyonu hakim kılma, kuruluşların rekabet gücünü geliştirme ve bilgi yoğun alanlarda çalıştırmayı özendirme gibi nedenlerle girişimciliğin arttığını söyledi.
Atiker Metal İthalat İhracat ve İmalat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Kurucusu Ömer Atiker, sektördeki başarısını öğrencilere anlattı. Atiker Grubu olarak piyasadaki boşlukları iyi gördüklerini, gelişen teknolojiye ayak uydurduklarını belirten Atiker, fırsatları iyi değerlendirerek, pazarlama, reklam, ödeme, servis, garanti imkanları sunarak pazar paylarını artırdıklarını kaydetti. 2001 ekonomik krizinde ortaya çıkan olumsuzluklara rağmen Atiker Şirketi olarak krizden büyüyerek çıkıp, Türkiye”nin en büyük oto LPG tank üreticisi konumuna yükseldiklerini belirten Atiker, 38 ülkeye Lpg otogaz tanklarını, Lpg venturi otogaz sistemlerini (mikserli otogaz sistemleri)ve Lpg sıralı otogaz sistemlerini ihraç eder hale geldiklerini ifade etti.
Risk almanın girişimciliğin en önemli şartlarından biri olduğunu söyleyen Atiker, “Girişimci adayların başarılı olabilmesi için aileden veya çevreden destek alabilme şansı olmalıdır. Organizasyon ve iletişim konusunda gerekli yeteneklere kısmen sahip olmalıdır. Piyasadaki boşlukları iyi algılayabilmelidir. Bilgi ve teknolojiye değer vermelidir. Ekibinde eksiğini tamamlayan aktörlere sahip olmalıdır. İyi ahlak sahibi olmalıdır. Kısa dönemli kara odaklanmak yerine uzun vadeli hedeflere odaklanmış olmalıdır. Liderlik yeteneklerine sahip olmalı veya en azından ekip çalışmasına yatkın olmalıdır” diye konuştu.

Son Eklenen Haberler

Marka Tescil Belgelerimiz

Sistem ve Uygunluk Belgeleri

LPG Aksamları Onay Belgeleri

CNG Aksamları Onay Belgeleri

LPG Tank Onay Belgeleri