Atiker A.Ş.’nin Türkiye genelindeki 500 bayisinin katıldığı 3 gün süren toplantıda Atiker’in yeni ürünleri tanıtıldı, bayilerin ürünler ve hizmetlerle ilgili istek, öneri ve beklentileri görüşüldü, geleceğe yönelik strateji ve hedefler gözden geçirildi.
Toplantıda bir açılış konuşması yapan Atiker A.Ş. Genel Müdürü Ömer Atiker “Atiker A.Ş., kuruluşundan bu yana geçen 40 yıl içinde yeni ve yüksek teknoloji esaslı ürünleri ve üretim teknolojisi ile uluslar arası piyasalarda yüksek rekabet gücüne sahip köklü ve güçlü bir dünya firması haline gelmiştir. Atiker A.Ş., otogaz sistemlerinde kullanılmakta olan tank dahil tüm elektronik ve mekanik parça ve bileşenleri kendi tesislerinde üreterek Türk tüketicisinin kullanımına sunmanın yanı sıra ürettiği ürünleri Avrupa, Asya, Afrika, Amerika ve Avustralya kıtalarındaki 40’ın üzerinde ülkeye ihraç etmektedir. Atiker’in ileri teknoloji ve temiz çevre ilkesi doğrultusunda ürettiği ürünlerin %60’ı ihracata verilerek dünya tüketicilerinin kullanımına sunulmaktadır.
ATİKER, iş yaşamına başladığı günden itibaren üretim ve hizmette kaliteden, ticarette dürüstlükten taviz vermeksizin koşulsuz müşteri memnuniyeti anlayışı ile müşterilerinin güven ve beğenisini kazanmanın haklı gururunu yaşamıştır.
ATİKER, üretim tesisleri bünyesinde yer alan LPG tankı üretim hattı, dövme tesisi, metal enjeksiyon tesisi, elektronik kart dizgi robotu, kablaj hattı, baskılı devre lehimleme hattı, mekanik parça montaj hattı, elektronik parça montaj hattı ile otogaz yakıt sistemleri için gerekli olan her türlü parçayı üretecek teknolojik yeteneklere, farklı piyasaların taleplerine cevap verebilen çok geniş bir ürün yelpazesine ve dünya piyasalarının ihtiyacına cevap verebilen yüksek üretim kapasitesine erişmiştir.
Ticari rakiplerimizle aramızda süregelen rekabet yarışında hep önde olabilmek için sürekli bir teyakkuz halindeyiz. Son yıllarda elimizdeki üretim teçhizatının önemli bir kısmını elden çıkararak yerine üretim maliyetlerini minimize eden, günümüzün en son teknolojisini kullanan teçhizatları satın aldık. Her bir parça ve bileşende imalat atıklarını azaltmaya, potansiyel hata ve arızaları önlemeye yönelik Ar-Ge ve sürekli iyileştirme faaliyetlerimizi kesintisiz sürdürdük. Giderek artan talebi karşılamak için tesislerimizin tevsi çalışmalarını tamamladık. 2009 yılında yaptığımız yatırım tevsi çalışmaları ile üretim kapasitemizi 2008 yılındaki üretim kapasitemizin 2 katına çıkarmış bulunmaktayız.
Küresel Finansal Krizin oluşturduğu fırtınalara rağmen yeni ürün geliştirme, yeni teknoloji geliştirme, kapasite artırma çalışmalarımıza kesintisiz olarak sürdürdük. Her krizin kaybedenleri ve kazananları olmaktadır. Atiker, küresel finasal krizden büyüyerek çıkmak, kriz döneminde yapılan hazırlıklarla kriz sonrası dönemin piyasasından ciddi düzeyde pay almak azmindedir.
İtalyan rakiplerimiz Atiker’in bir “Dünya Markası” olduğunu kabul etmiş bulunmaktadır. Atiker, bir çok İtalyan firmasına fason üretim yapmaya başlamış bulunmaktadır.
Türk Patent Enstitüsü 28 Eylül 2009’da aldığı 2008-G-201176 sayılı kararı ile ATİKER markasının “tanınmış marka” olduğu tespit etmiştir. Bu karar doğrultusunda ATİKER markası ülkemizin de taraf olduğu Paris Sözleşmesi kapsamında anlaşmaya taraf olan 196 ülkede sadece tescil edildiği değil, tescil edilmemiş olduğu diğer sınıflarda da tescil şartı aranmaksızın koruma altına alınmıştır.
ATİKER, rekabet gücünü korumak için inovasyon ve Ar-Ge’ye dayalı ürün ve teknoloji geliştirme çabalarına ağırlık vermiş, Selçuk Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi olarak da anılan Konya Teknokent’te bir Ar-Ge merkezi kurarak ürün ve proses geliştirme çalışmalarını bu merkeze taşımıştır.” dedi.
Toplantı’da 7 Bayimize ticari araç , 40 Bayimize Netbook bilgisayar, 25 bayimize yurtdışı seyahat paketi hediye edildi.
Toplantıya katılan bayiler, toplantı sonrasında Atiker Bayileri arasında düzenlenen spor müsabakalarında yarışarak yoğun iş temposunun stresinden uzaklaştılar.